Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ano vaha se zatim neresi  od doby co zavedli dve zavazadla , druhe male maji zatim vahove nespecifikovane  a ted co si lidi nosi k letadlu vlastne  kufry sami ,uz to neresi vubec .. da se predpokladat ,ze pokud  rekneme mam 10 kg v tom vetsim a do maleho dam 5 kg  , priadne neco jeste po kapsach , tak na co bych kupoval zavazadlo ?Jedine ze nekdo chce vezt  neco co mu do kabiny neprojde

Z predchozi stranky jeste pridam odpoved  na toho ambasadora  pro caliho  v patek pari  v Irsku kazdy -)) je to jeich narodni tradice  -)) prerusena pouze velikonocnim cernym patkem  kdy se nesmi prodavat alkohol ani v obchode , ale  oni to hrave vykompenzuji  St.Patrickem -))


0 Citovat

matej15 napsal(a):

Batoh o objemu 45 litrů? Tak ten snad musí být už přes povolené rozměry. Pokud bude splnovat rozměry, tak může být na gatu zdarma odbaven do podpalubí, případně půjde normálně na palubu, záleží na personálu. Není potřeba nic dokupovat.

Tak premereno a batoh ma 60x29x25 cm. Co stim? do letadla me nepusti, musim si koupit zavazadlo do zavazadloveho prostoru, nebo mi ho tam na gatu daji sami zdarma? letim s pritelkyni a ta ma mensi batuzek ktery splnuje rozmery 55x40x20. Dovoleji ji si to vzit na palubu, nebo to pujde do zavazadloveho prostoru bez poplatku? Bavim se o pripadu kdy si koupim obycejne letenky za nejnizsi cenu. Diky za reakce.

0 Citovat

Batužek přítelkyně podle pravidel půjde zdarma u gatu do zavazadlového prostoru, ale s největší pravděpodobností si ho nikde nevšimne a budete si ho moct vzít do letadla - pravidlo je namířeno především proti skořepinovým kufrům.


A váš batoh... Projít může bez povšimnutí, anebo taky ne. Zkrátka nesplňuje rozměry, takže podle pravidel by měl být odbaven - samozřejmě za poplatek. 5 cm navíc není zas tak moc, ale pokud bude přeměřován, budete platit. 

0 Citovat

Tak ono záleží jednak na koho natrefíš, jednak jak ten batoh působí a taky jestli hod dokážeš zmáčknout, aby se vešel do té měřící ohrádky - čili jestli má pevné části a jak moc je nacpaný. Pokud bys měl neměnný kvádr tohoto tvaru, musíš za něj zaplatit a šel by myslím do podpalubí.

0 Citovat

Skvely, tohle jsem potreboval slyset. Moc diky za obe dve odpovedi. Jinak batoh je vojensky bez pevne vazby, takze by urcite sel stahnout popruhama. Jeste posledni dotaz, zavazadlo do podpaluby kdybych platil u gatu, tak je za stejnou cenu jako zde priplatek? Jeste jednou diky.

0 Citovat

Na letišti je poplatek za odbavení kufru vyšší než na webu (40 € + 10 € příplatek v letní sezoně).

0 Citovat

Ahoj. Nikde jsem ve všeobecných podmínkách Ryanair nenašel zmínku o přepravě stanu v příručním zavazadle. Jedná se mi hlavně o tyčky a kolíky. Našel jsem spoustu diskuzí, kde byl problém a zároveň nebyl žádný problém. Má někdo konkrétní zkušenosti? Díky

0 Citovat

A kto vám na letisku skontroluje batožinu? Do záleží od letiska a ich kontrôl, preto toľko rôznorodých odpovedí

0 Citovat

Zdravím.Koupil jsem letenky pro 3 osoby a jedno dítě na Mallorcu.Objednával jsem takto poprvé a př on-line  odbavení jsem zjistil že jedna dospělá osoba je vedená jako dítě a dítě vedené jako dospělý a nelze se odbavit..Neporadí mi někdo? děkuji

0 Citovat

Tyčky a kolíky samozřejmě odhalí rentgen na security. Přeprava ostrých předmětů je v příručních zavazadlech zakázána, takže spíš to dát do odbaveného zavazadla. Variantou je pořídit si umělohmotné kolíky nebo stan nekolíkovat. Tyčky by mohly projít, protože jejich hroty bývají krátké, ale spoléhat na to taky nelze. Anebo koupit/půjčit malý stan až na místě, to ale nebývá finančně výhodnější.

0 Citovat

Stan sme niekolkokrat prevazali v prirucnej batozine (GUA,  LDN, BOD, Kanare, AMS, MEX - skratky krajin/miest nie letisk), vzdy bez kolikov  a nikdy ho neriesili. Samozrejme nikdy nevies na koho narazis, ale mne sa na internete ani nepodarilo najst niekoho, kto by pisal ze nepresiel. V GUA pri odlete napr riesili manikurove noznicky, sporky a zapalovace, ale stan nie. Za to benzinovy varic uputal pozornost vzdycky :D Ja by som to riskla.

0 Citovat

Andrea napsal(a):

Stan sme niekolkokrat prevazali v prirucnej batozine (GUA,  LDN, BOD, Kanare, AMS, MEX - skratky krajin/miest nie letisk), vzdy bez kolikov  a nikdy ho neriesili. Samozrejme nikdy nevies na koho narazis, ale mne sa na internete ani nepodarilo najst niekoho, kto by pisal ze nepresiel. V GUA pri odlete napr riesili manikurove noznicky, sporky a zapalovace, ale stan nie. Za to benzinovy varic uputal pozornost vzdycky :D Ja by som to riskla.

Benzinový vařič uputal vždycky - vtipně napsáno :D Risknu to bez kovových kolíků a věřím, že to bude OK. Jinak vařič a benzín či líh 100ml je v příručním v pohodě?

0 Citovat

Paul Bart Frank napsal(a):

Jinak vařič a benzín či líh 100ml je v příručním v pohodě?

Horľaviny je zakázané prepravovať  v podanej aj v príručnej batožine.

0 Citovat

@Andrea: S tyčkami s hroty?

0 Citovat

Takto vyzera koniec tych tyciek: https://www.outdoorgear.co.uk/PI...nts_XL.jpg


Benzin sme nikdy nebrali, ale capovali na mieste. Prave kvoli tomu sme mali vzdy problem s varicom, resp. s flaskou lebo z nej bolo citit benzin. Odvtedy uz vzdy vetrame aspon 1 den.


0 Citovat

Pridam tu jeden poznatek  z jine oblasti,  at to tu neni porad jen o zavazadlech stale dokola to same , nekomu se nekdy stane , ze  udela check  in  na jiny cestovni doklad  nez pak leti  a pak resi zda to je nebo neni problem .

Vyzkousel jsem tuhle  vec na 4 letekach a  v ani jednom pripade  zadny problem nebyl , na letenkach byl proveden check in  na  cesky cestovni pas , ve skutecnosti jsem pak letel na irsky  ... mozna  u klasicke spolecnosti,  kde se predklada pas  u  prepazky zaroven  s odbavenym zavazadlem by se na to prislo , ale ani  na gate,  pri pousteni k letadlu, kdy se  scanuje  kod  na letence a zaroven  personal kontoroluje  cestovni doklad,  nebyl vznesen zadny dotaz  ze neco nesedi

Nevim, jake tedy udaje obsahuje kod na letence 
0 Citovat

U ryanairu je číslo dokladu v tom 2D kódu uvedeno, krom toho by ho jistě měli ze systému online. Že to nekontrolují je druhá věc. Myslím si, že při boardingu řeší jen jméno a to ještě tak naoko. 

0 Citovat

Včera jsem letěl z Bologni na občanku, na boarding passu uveden český pas. Nikdo nic neřešil. Možná i proto, že podle legislativy potřebuješ jen platný cestovní doklad, a to je pro EU obojí. 

0 Citovat

Pridam taky svoji zkusenost:

Praha - Krakow - na letisti optometricka kontrola zavazadel na gate letuskama, nasledne opaskovana polovina batohu cestujicich, cca vse nad 30l obsahu, v letadle pak byla pulka prostoru nad hlavou prazdna :)


Krakow-Norimberk - totez, ale ve znacne mensi mire. Prekvapil "zamestnanec" ve veku asi 12 let pomahajici s ferovou paskou Ryanair na ruce jako ostatni s opaskovavanim batohu :)) asi mamcin pomocnik, ale v regulernim dress code :-D
0 Citovat

Pokud letíte v rámci Schengenu, tak se na neprovádí kontrola cestovního dokladu (smysl Schengenského prostoru), takže je úplně jedno, co máte za doklad na BP a jaký sebou (není potřeba žádný pro cestování, jen pro prokázání totožnosti v případě potřeby). Už se to tu opakovaně řešilo, není třeba to tady dokola řešit jako nějakou novinku....

0 Citovat

Zdravím.Koupil jsem letenky pro 3 osoby a jedno dítě na Mallorcu.Objednával jsem takto poprvé a při on-line odbavení jsem zjistil že jedna dospělá osoba je vedená jako dítě a dítě vedené jako dospělý a nelze se odbavit..Neporadí mi někdo? děkuji

0 Citovat

mklog napsal(a):

Pridam taky svoji zkusenost:

Praha - Krakow - na letisti optometricka kontrola zavazadel na gate letuskama, nasledne opaskovana polovina batohu cestujicich, cca vse nad 30l obsahu, v letadle pak byla pulka prostoru nad hlavou prazdna :)

Opáskováno a za peníze nebo zdarma odbaveno do zavazadlového prostoru?

0 Citovat

zdarma

0 Citovat

Ked som pred 2 rokmi zacinal prichadzat na chut ryanairu, tak vcerajsia spiatocka Krakow-Berlin mi ju kompletne vzala. Chapem, ze prepravca chce od cestujucich este nejake peniaze naskrabat, ale sposobom ako to robia mi uz pride uleteny. Doslova ma nasrala pani v Berline, ktora narozdiel od slecny v Krakowe si batoziny vobec neobzerala a lepila nalepky ako prislo. Vysledok bol ten, ze moj vak s 1 svetrom a topankami skoncil v podpalubi, a posledni nastupujuci si do binov hadzali velke kufre, navyse taka 1/3 binov ostala prazdna. Vrchol bol, ked sme potom v Krakowe cakali na batozinu 30 minut, a na svojej som objavil dierku ... Ceresnicka na torte je rosadzanie,kolovanie mobilov z konca lietadla na zaciatok, aby mohli ukazat letuske listok spravil v lietadle chaos. Neskorsie presadzanie a nasledny navrat na povodne miesta lebo vyvazenie lietadla spravilo tiez male zdrzanie ... cela tato ich strategia je na mna uz hodne cez ciaru, takze ryan ide bokom ... keby som mal vsetko priplacat, tak to mozem lietat pomaly lufthansou :D

0 Citovat

Mikir ti vysvetli, jak to O'Leary mysli se vsemi dobre :D

0